Грозен скандал в „Референдум“, изведоха Сидеров от студиото

0
Грозен скандал в „Референдум“, изведоха Сидеров от студиото

Грозен скандал се разигра по време на прякото предаване в студиото на „Референдум“ снощи.

Наложи се лидерът на „Атака“ Волен Сидеров да бъде изведен принудително с охрана от студиото, а предаването беше прекъснато и заменено с документален филм.

Причина за това стана отказът на лидера на „Атака“ да прекрати участието си заради нарушаване на регламента и непристойно, според водещата и останалите участници, поведение.

Сидеров взе думата още от самото начало и се концентрира изцяло в конфронтация с вече бившите си партньори в Обединени патриоти. Той бързо влезе в разгорещена размяна на реплики с Юлиан Ангелов от ВМРО, но вместо върху предизборните платформи, постави акцента върху сексуалната ориентация на евродепутата Ангел Джамбазки. Лидерът на „Атака“ на няколко пъти каза, че кандидатът за кмет на София на ВМРО Ангел Джамбазки е „гей, който трябва да оглави гей парада“. Сидеров отправи и обвинения, че партията на Красимир Каракачанов е патерица на ДПС и ГЕРБ.

Водещата Добрина Чешмеджиева опита да прекъсне изявата с обяснението, че гостът се отклонява от темата на предаването, държи се непристойно и е пресрочил полагащите му се по регламент минути за излагане на теза. Наложи се микрофонът на Волен Сидеров да бъде изключен, а след отказа му да напусне доброволно трибуната на „Референдум“, в студиото бе повикана охрана.

Преди да напусне студиото пък Юлиан Ангелов обяви, че Сидеров е дошъл от кръчмата, за да се забавлява.