Група „Е“: Ирландия на осминафинал, Белгия изпрати Швеция у дома

0
26
Група Е

Момчетата на Мартин О‘Нийл за първи път в историята си преодоляха групите и се класираха напред. Успехът на ирландците дойде с много усилия едва в края на срещата. Героят за тима бе Роби Брейди, който вкара скъпоценния гол в 85-ата минута и така прати тима си за пръв път в историята на елиминационна фаза на европейско първенство.

Група Е

Италианците вече се си бяха осигурили първото място в групата и селекционерът Конте на практика пусна нов състав, който до 43-та минута не успяваше да направи дори качествени пасове. За сметка на това момчетата на Мартин О‘Нийл започнаха със смела и уверена игра, но въпреки че накараха Италия да се защитава не успяха да вкарат през първата част. Втората част италианците отново не показаха очакваното от тях ниво, но въпреки това удържаха четвърти пореден мач без вкарано попадение, въпреки че на вратата за първи път от 2008 година не беше Джиджи Буфон. Развръзката дойде в 85-та минута с гол на Брейди.

Група ЕВ другия мач Белгия изпрати Швеция у дома, след като ги победи с 1:0 с гол на Раджа Наинголан в 84-та минута. На стадиона в Ница белгийците тръгнаха много по-активно, но въпреки канонадата от атаки не успяха да отбележат във вратата на Швеция. Втората част започна по-интересно с превъзходство на Трите корони, но Белгия бързо неутрализира патоса им. След множество пропуски белгийците успяха да вкарат в 84-та минута чрез Наинголан.

На осминафиналите Белгия ще играе с Унгария, а Северна Ирландия срещу домакина Франция.