„Гугъл“ пусна работна версия на новия „Андроид“

0

Част от новите възможности станаха ясни след официална информация на „Гугъл”. Предварителен вариант на системата, която има работното име „Android N” вече е достъпен за външни разработчици. Целта на по-ранната достъпност е производителите на мобилни устройства да пригодят новите си продукти по-бързо към последната версия на „Андроид”. Към момента по-малко от 3% от смартфоните с „Андроид” използват най-новия вариант на системата – „Marshmallow”. Предпоследната „Lollipop” се използва от 36% от потребителите. Тепърва обаче ще излизат редица устройства, пригодени за „Marshmallow”.

Пускайки ранната версия, от „Гугъл” се надяват да са напълно готови с „Android N” до лятото. Сред вече известените нови функции е използването на две приложения едновременно чрез поделяне на екрана между тях.

Подобна функция вече е налична в конкурентните „iOS” и мобилната версия на „Windows 10”, а „Самсунг” въведе сходно собствено подобрение в своите телефони с „Андроид”. Новият софтуер въвежда козметични промени на настройките и нотификациите, а също така ще пести повече от батерията.

„Гугъл” традиционно именува версиите на „Андроид” на лакомства. Все още не се знае какво точно ще е пълното име на новата версия, но предварителни догадки предполагат название, свързано с популярна марка течен шоколад.

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук