Хепи енд на самолетния инцидент край Русе

0

samolet_pirgovo79Както „Русе нюз“ първи съобщи, инцидентът стана малко преди 10 ч. тази сутрин. При излитане управляваният от 59-годишния Валери Донев самолет „Дромадер“, собственост на фирма „Кентавър“ не успял да излети и паднал в отстояща на 100-ина метра от пистата изоставена ябълкова градина.  За щастие пилотът, който е с 35 годишен стаж не е пострадал, щетите са само материални. Няма разлив на гориво или на пестициди, с които е бил натоварен самолетът, който трябвало да пръска слънчогледови насаждения. Счупено е едното крило на самолета, увреждания има и по опашката. Парчета от тях са „накацали“ по съседни дървета.

samolet_pirgovo53В момента мястото на инцидента е отцепено, а полицаи от РПУ Две Могили и „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе правят оглед на местопроизшествието. Очаква се в късните следобедни часове да пристигнат  експерти от транспортното министерство. След като разследването приключи самолетът ще бъде преместен.

samolet_pirgovo42По думите на кмета на с. Пиргово Илиян Бодуров, пистата дошла „къса“ за самолета. Пилотът, който е с 35-годишен летателен стаж,  успял да го отлепи от земята, но не успял да набере височина и паднал в ябълковата градина.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук