Херо: Идваме с желанието и амбицията да спечелим и да продължим

0
24
Идваме в Русе с желанието и амбицията

Идваме в Русе с желанието и амбицията да спечелим и да продължим напред в турнира Лига Европа.

Това заяви старши треньорът на „Иртиш“ Димитър Димитров-Херо преди официалната тренировка на неговия отбор за срещата – реванш с „Дунав“ от първия предварителен кръг на турнира Лига Европа.

„Понякога един гол преднина е и много, и малко“, каза Херо във връзка с крехката преднина на отбора му. По думите му, не е лош турнирен резултат, но всичко зависи от поведението на футболистите и това, което те ще играят и покажат.

„Едно са идеите на треньорите, а съвсем друго е вече дали футболистите ще могат да покажат своите качества и възможности на терена. Знам, че ще бъде сложна и трудна игра и това го показа първия мач в Павлодар. Нашият отбор играе навън по-успешно и по-добре на фона на качествата на футболистите и техния потенциал. Надявам се да не изневерят на себе си и да покажат най-доброто, защото в първия мач не показахме най-доброто си лице“, каза още Димитров.

Той добави, че познава достатъчно добре отбора на „Дунав“.

„Знам техните силни качества и проблеми. Те се показаха като балансиран отбор с добра сериозна организация в играта, с отборна силна игра. Има нужната спойка между отделните футболисти“, коментира специалистът.

Димитров добави още, че в последните години футболът в Казахстан се развива много бързо на базата на вложенията, които се правят в отборите. Все още има какво да се желае – по отношение на базата, на обезпечаването на кадрите, на треньорските кадри най-вече.

Един от основните футболисти на „Иртиш“ Пирали Алиев сподели, че е с добри впечатления от Русе.

„Градът е хубав, времето също е добро. Идваме да постигнем добър резултат. Смятаме, че треньорът ги е подготвил добре – физически и тактически“, каза Алиев.