„Хиполенд“ дари подкрепата си от протестиращите за кауза в „Пирогов“

0

Веригата магазини “Хиполенд” ще дари на столичната спешна болница “Пирогов” педиатричен апарат на стойност 24 500 лева. Това съобщиха от компанията във Фейсбук.

Парите са генерирани в началото на септември, когато хората купуваха плюшени играчки в израз на подкрепа и солидарност към “Хиполенд”.

Ето какво гласи съобщението:

“Хиполенд“ дарява на спешната болница „Н. И. Пирогов“ специализиран педиатричен видеоколоноскоп Olympus PCF-Q180AL на стойност 24 500 лева, като голяма част от сумата е формирана от допълнителните приходи, генерирани в началото на септември, / периодът 4-5-ти септември/,когато хората купуваха плюшени играчки в израз на подкрепа и солидарност към компанията.

С новия уред лекарите в „Пирогов“ ще могат по-ефективно да диагностицират и лекуват заболявания на стомашно-чревния тракт при децата. Апаратът ще се използва от отделенията по педиатрия, детска коремна хирургия и хирургия на новороденото. Досега болницата е разполагала единствено с колоноскопи за възрастни, чието използване при деца е рисково, а често и технически невъзможно.

Новият уред ще помогне за предотвратяването на рисковете от перфорация и за ефикасно премахване на полипи на дебелото черво, за диагностика и лечение и на деца в кърмаческа възраст, деца с ниска телесна маса или деца, изоставащи във физическото си развитие.

Закупуването и даряването на модерна апаратура на водещи детски клиники е един от основните стълбовев програмата за корпоративна социална отговорност на „Хиполенд“ в последните 5 години. Освен на МБАЛСМ „Пирогов“, компанията е дарила специализирани медицински апарати за лечение на деца на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”, Национална кардиологична болница и на СБАЛ по детски болести „проф. д-р Иван Митев“ в София.

Още от основаването си през 2005 г. „Хиполенд“ периодично подкрепя деца, нуждаещи се от лечение, домове за изоставени деца, надарени деца, млади спортисти, детски спортни клубове и много други.

Акцията за подкрепа чрез пазаруване в „Хиполенд“ в началото на месеца бе в отговор на масирани проверки от 4 държавни институции на веригата за плюшени играчки, след като собственикът й Мариан Колев написа Отворено писмо до премиера, по повод протестите на 2-ри септември, и по-конкретно използването на сълзотворен спрей, от който неговия 17 годишен син едва не загуби зрението си.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили