Хлапаци потрошиха няколко автомобила, „учили“ се да шофират

0
13
Полицията търси съдействие

Трима малолетни потрошили няколко автомобила, докато се „учили“ да шофират, съобщиха от полицията в Шумен.

В неделя хлапаците се вмъкнали в автокъща с намерение да намерят автомобил за „да се научат да шофират“. Първо видели паркирано БМВ, счупили му стъклото, но след като не намерили ключ, за да го подкарат, се прехвърлили на други автомобили. Така стигнали и до товарен автомобил „Ивеко“, но след като го подкарали ударили паркираните около него автомобили.

Това обаче не ги стреснало. Прехвърлили се на „Форд транзит“, но и с него „ударили на камък“, краткият им курс на шофиране приключил със затъване в калта. След като закъсали, се върнали в автокъщата и подкарали други два микробуса. За щастие закъсалият в калта бус им попречил да излязат от автокъщата.

След като не успели, решили да се приберат по домовете си и да се върнат на следващия ден, за да си продължат „обучението по шофиране“. Сутринта на 9 юли около 9:30 часа един от собствениците на автокъщата, забелязал трите момчета, които правили опит да се качат в един от автомобилите. Подал сигнал в полицията. На място бил установен единият, 10-годишен. Малко по-късно служителите на реда  установили и съучастниците му – още едно момче на 10 години и 7-годишния му брат.

По случая е образувано досъдебно производство, работата продължава под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Шумен.