Хомеопат: Антибиотикът при грип е престъпление срещу организма

1

Това твърди известният български хомеопат д-р Георги Хаджиев. По думите му, при първите прояви на грип не трябва да се блокират защитните сили на организма. Защото първите симптоми като температура, отпадналост и втрисане, са всъщност прояви на имунната система. Организмът ни отлично знае как да се брани срещу болестите, но ние го спираме с различните медикаменти. Като пример той посочи покачването на температурата.

„Вместо да я блокираме, по-добре да я оставим до 39 градуса, защото така тялото ни само ще се справи с болестта“ каза д-р Хаджиев, по време на среща на Клуб „Здраве“ в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе.

Най-важното да се предпазим от грип и други заболявания е стимулирането на защитните сили на организма, категоричен е д-р Хаджиев. Подборът на медикаментите обаче трябва да е строго индивидуален и не винаги традиционната медицина е най-добрият начин за лечение. При всяко болестно състояния трябва да се  търси причината, а не да се лекува поотделно проявата, което според него е един от сериозните пропуски на конвенционалната медицина. Д-р Хаджиев  заяви,  че масова практика в България е да се изписват хомеопатични  средства за какво ли не, но така се нарушава основното правило на хомеопатията, а именно – индивидуалността.

Д-р Хаджиев се занимава с хомеопатия от 2000 г. Учил се е от носителят на Нобелова награда за хомеопатия Вангелис Зафириус и е специализирал в Индия.

Хомеопатията е терапевтичен метод, който се занимава с лекуване на болести, чрез стимулиране на собствените възстановителни възможности на организма, но строго индивидуално за всеки отделен организъм.

зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. То за хом(е)опатите всяко хапче де що не е хомеопатично си е отрова. Невинаги обаче билките помагат. 🙂

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук