Хоро затвори пътя Русе – Разград

0
684

Хоро затвори пътя Русе – Разград край разклона за Писанец тази сутрин. На него се хванаха общински съветници от град Ветово и жители от населени места от общината. По този начин те изразиха своя протест срещу лошото състояние на републиканската пътна мрежа на територията на община Ветово и поискаха да се предприемат спешни мерки – основен ремонт, а не само кърпене на дупки.

В знак на недоволство Общинският съвет проведе редовното си заседание на разклона за село Писанец. Това е втора подобна инициатива. В края на миналия месец съветниците заседаваха на изхода на град Ветово в посока Глоджево.

„Да кърпиш пътя от Писанец към Ветово е все едно да кърпиш стар панталон“. Така председателят на Общинския съвет д-р Мехмед Мехмед коментира отговора на Областното пътно управление, че в момента се изкърпват осем километра от пътя Ветово-Глоджево. Очаква се ремонтните дейности, които са част от мерките за подготовка на пътищата за предстоящата зима, да завършат до седмица. Предвижда се изкърпване и на участъци от пътищата Русе-Цар Калоян-Разград, Осенец-Дряновец-Сеново-Глоджево и Червена вода-Семерджиево-Ветово-Сеново.

„На жителите на региона се налага да пътуват до Русе повече ако имат нужда от спешна помощ, защото пътят до най-близката болница, която е в Кубрат, е в изключително лошо състояние“, каза още д-р Мехмед. По думите му 12-те километра се взимат за 40 минути. От АПИ допълват, че кърпежите били временно решение, а основен ремонт на отсечката ще бъде направен при осигуряване на средства. В програмата за 2019 г. било планирано да бъдат ремонтирани 13 км от пътя Червена вода – Семерджиево – Ветово – Сеново.

“Пътят от Ветово през Смирненски за Тетово, за който жителите от региона настояват да бъде ремонтиран, е общински и за него отговаря Община Ветово”, казват още от АПИ.