Хотел, в който стаите се почистват сами?

0
193
Хотел, в който стаите се почистват сами?

В хотел Ottilia в Копенхаген, който е част от групата Brockner Hotels, стаите се почистват всяка сутрин сами, без намесата на камериерки, пише Bloomberg.

Хотелът работи заедно с датската компания ACT.Global, която използва дезинфекциращата технология CleanCoat, която е безцветна, без мирис и се активира от слънчева светлина. Основната съставка в нея е титанов диоксид. Тестовете, проведени от Датския национален изследователски център са доказали, че антибактериалният спрей разгражда мухъл, алергени, цигарен дим или други миризми, биологични вредители и дори вирусни микроби. Стаята просто се напръсква и се получава невидима изолация.

Така камериерките само трябва да чистят с прахосмукачка, да сменят спалното бельо и да забърсват повърхностите без да се налага да използват почистващи препарати, като същевременно се ограничава консумацията на вода по време на почистването, а разходите за поддръжка на стаите също намаляват.

Изследователската компания Nielsen изчислява, че покритието на всяка стая с CleanCoat излиза 2500 долара. Недостатъкът, който може да се посочи е, че за да се напръска една стая с CleanCoat, то тя трябва да се изпразни. Изнасянето на всички мебели извън помещението обаче по принцип се случва само по време на ремонт.

Технологията работи една година, след което мястото трябва да се напръска отново с формулата на CleanCoat.