Хотели, дискотеки и атракциони по морето "горят" заради касови бележки

0
Шест магазина

Хотели, дискотеки и атракциони по Черноморието ще бъдат запечатани в разгара на сезона, съобщиха от Националната агенция по приходите.
Причина за санкциите са нарушения на данъчното и осигурителното законодателство. „Рекордьор“ е собственик, на когото ще бъдат запечатани два хотела по Южното Черноморие. Само за няколко часа екипите на „Фискален контрол“ са установили редица нарушения. Инспекторите ще наложат на собственика общо 23 акта за установяване на административни нарушения, а двата обекта ще бъдат запечатани.
Два хотела на един собственик по морето с рекорд за нарушения
За неиздаване на касова бележка предстои да бъде затворен и хотел в Бургас. Поради укриване на обороти, същата мярка ще бъде наложена и на две от най-големите дискотеки в черноморския град. Те са били проверени на принципа на тайния клиент, като при контролните покупки инспекторите не са получили касови бележки.
И за други фрапиращи случаи при проверките на  „Фискален контрол“ съобщават от Национална агенция за приходите. При един от големите аквапаркове по Южното Черноморие данъчните служители установили, че нито едно от 19-те фискални устройства на обекта не е подавало информация за оборотите си към НАП от края на юни тази година.
И тази година стотици данъчни инспектори от звеното за фискален контрол, съвместно с органите на МВР и Агенция „Митници“, извършват лятна контролна кампания по Черноморието. От началото на кампанията до сега се осъществени общо над 7 000 проверки, като запечатаните до този момент обекти са 151.
От НАП припомнят, че и през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира освен с обичайната глоба и с незабавно със запечатване на търговския обект.
От приходното ведомство използват също и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните. Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг са подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки.
Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на [email protected], допълват от НАП.