Христина Ангелакова: Русе ме тласна към операта

0
оперната прима Христина Ангелакова

Това каза пред екип на „Русе нюз“ и ТВН именитата оперна певица Христина Ангелакова. Тя беше в Русе във връзка с предстоящото участие на хора и оркестъра на Русенската опера в започващите след броени дни Моцартови празници в Правец, на които е артистичен директор. Там русенци ще имат честта да открият фестивала със спектакъл на „Аида“ – една от оперите, донесли най-голяма слава на именитото българско мецосопрано. Главните роли са поверени на Цветелина Василева, Лаура Бриоли (Италия), Кирил Манолов и Юлиян Константинов.

Русе е един от градовете, които ми откриха красотата на операта и ме тласнаха към нея, каза още г-жа Ангелакова.

Тя с умиление си припомни и времето, когато е идвала в Русе не само като слушател на оперните спектакли, но и като … състезателка по гимнастика.

Христина Ангелакова е една от най-прочутите български оперни певици. Изявявала се е на почти всички известни сцени като Амнерис, Азучена, Кармен, Сантуца, Изабела, в партньорство с най-големите имена от последната четвърт на ХХ век – Пласидо Доминго, Феручо Фурлането, Монсерат Кабайе и др. От 2001 до 2004 година Христина Ангелакова е първата жена-директор на Националната опера и балет. В момента е артистичен директор на бутиковия музикален фестивал „Моцартови празници“, който се провежда в Правец.

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук