Христо Иванов подаде оставка като лидер на „Да, България“, няма и да е депутат

0

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов подава оставка като председател на „Да, България“ и тя е приета от изпълнителния съвет на партията. Това обяви самият той след заседание на изпълнителния съвет на партията, която е член на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Причината, по думите му, е незадоволителният изборен резултат, което изисква поемането на лидерска отговорност. Според него, комуникационно като лидер, не е успял да мобилизира обществена подкрепа за каузите на „Да, България“ и затова поема отговорност. По думите му политическата линия на дълбоки реформи, която е следвала „Да, България“, е взривена от ГЕРБ.

Христо Иванов посочи, че решението му за оставката е личен акт и той не обвързва останалите лидери в ПП-ДБ като подчерта, че отговорност може да се носи по различни начини.

„Да, България“ остава партньор в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ с новото си ръководство и ще изпълнява отговорностите, които е поела. Според Иванов обаче, е необходим разговор, който да надгради формулата на представителност на демократичните партии у нас.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук