„Хуауей“ отличи русенски студенти

0

Шестима студенти на Русенския университет бяха отличени от технологичния гигант Хуауей, съобщиха от висшето училище.

Церемонията се проведе на 07.02.2023г. в гр. София, като с нея бе закрито изданието на стипендиантската програма Huawei ICT Talents Training Seeds For The Future за 2022 година. На събитието присъстваха заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, г-н Ли Шаoуей, генерален мениджър на Хуауей Технолоджис България, както и представители на висшето образование, науката и софтуерната индустрия. От страна на Русенския университет в церемонията взе участие заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика – доц. д-р Десислава Атанасова, която се включи в награждаването на част от стипендиантите и поздрави присъстващите от името на университета.

Сред отличените 80 студенти и докторанти от цялата страна, шестте възпитаници на  Русенския университет са Момчил Ставров, Йордан Йорданов, Марио Николов, Илиян Гърков, изучаващи специалност „Компютърни системи и технологии“, Божидар Атанасов – специалност „Софтуерно инженерство“, а Боян Стояновски развива своя потенциал в специалност „Интернет и мобилни комуникации“.

Експертно жури от представители на Българската академия на науките, Министерството на транспорта и съобщенията и Алианса на технологичната индустрия оцени през м. Декември 2022г. продукцията на кандидатите,  които трябваше да представят кратки видеа на теми „Как ИКТ променят живота“, „Ако живея в едни напълно дигитализиран свят, как би изглеждал той?“. Журито избра най-добрите студенти и докторанти на България, които освен заслужено признание, те ще  получат и стипендия от компанията Хуауей.

Подобни инициативи не само стимулират развитието на младите хора, но и за пореден път показват, че сътрудничеството между бизнеса и академичната общност е единственият път за устойчив технологичен и социално-икономически напредък, базиран на знание, креативност и иновации.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук