Хванаха четирима, избягали от полицейска проверка

0
34
Джип за 50 000 лв.

Четирима младежи избягали от полицейска проверка с лек автомобил, но по-късно били  заловени от русенските криминалисти, съобщиха от полицията.

Причината за бягството на младите хора била, че в автомобила имало наркотик.

Малко преди 3 часа миналата нощ на бул. „Христо Ботев“, близо до Симовата мелница,  екип пътни полицаи се е опитал да спре за проверка червен лек автомобил „Опел Корса“ с поставени чужди регистрационни табели. При подаването на сигнал със стоп палка на осветен участък от пътя, колата не спряла, а продължила движението си. Впоследствие опелът бил намерен от патрулни полицаи изоставен на кръстовището между улиците „Лозенград“ и „Стряма“. При извършения оглед в автомобила униформените намерили две топчета суха зелена тревна маса. Направеният на място полеви наркотест на тревата е дал положителен резултат за марихуана.

Веднага след установяването на колата служителите на реда предприели всички необходими действия по издирване и установяване на лицата, които са пътували в автомобила. В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени мероприятия, криминалисти от Първо РУ установили избягалите от колата: водачът на 31 г., двама млади мъже на 22 и 19 г. и момиче на 17 г.

Работата по документирането и изясняването на случая продължава. Води се досъдебно производство.