Хванаха крадец на велосипед по видеозапис

0
664
Снимка: Архив

Извършител на кражба на е бил заловен от полицията, след като действията му били заснети от система за видеонаблюдение  монтирана в имот, съобщиха от полицията в Русе.

На 10 юли, малко след 4 часа сутринта гражданин съобщил чрез тел. 112, че е засякъл съмнително лице да влиза във вход на блок на ул. „Цибър“ в Русе, а след това да излиза от там, носейки в ръце велосипед без предна капла. Действията на крадеца били наблюдавани в реално време от гражданина, чрез камери за видео наблюдение. Изпратените на място служители на Първо РУ открили велосипеда под терасата на блок „Съединение“, а при извършения обход в района бил заловен и извършителят на кражбата.

Оказало се, че това е 31-годишен русенец, известен на правораздавателните органи. При последвалите действия предната капла на велосипеда била открита заключена за тръба във входа на блока, в който е бил видян да влиза и излиза, като е изяснено, че стопанинът на колелото го е оставил ден по-рано заключен там.

По случая е образувано досъдебно производство, с постановление на дежурен прокурор 31-годишният мъж е бил задържан за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.