Хванаха водач да шофира с над 3 промила алкохол, друг – след употреба на наркотици

0
265
Акция срещу управлението на

50-годишен русенец е установен да управлява автомобила си след употреба на голямо количество алкохол, съобщиха от полицията.

На бул. „България“ екип на „Пътна полиция“ спрял за проверка „Рено Меган“. На униформените направило впечатление неадекватното поведение на водача и го подложили на тест за употреба на алкохол. Уредът отчел 2,93 промила в издишаните въздушни пари. На водача е бил съставен акт и издаден талон за кръвна проба, след което е задържан и конвоиран до болница „Канев“, където е дал кръв за изследване. Резултатът от кръвната проба е показал  – 3.20 на хиляда.

При друга проверка пък бил установен водач, който управлявал ВАЗ в срока на наложеното му наказание „лишаване от свидетелство за правоуправление“. Направени му били проби за употреба на алкохол и упойващи вещества, като тестът за проверка употребата на наркотици е дал положителен резултат, реагирайки за метамфетамин. Издаден му бил талон за медицинско изследване, след което е конвоиран до болница „Канев“, но там е отказал да предостави кръв за изследване.

По двата случая са образувани бързи производства.