Хванатият с 3,64 промила алкохол украинец остава в ареста

0

Украинският шофьор О. Г., който беше установен да шофира ТИР с 3,64 промила алкохол, остава в ареста, съобщиха от Районния съд в Русе.

Съдебният състав е преценил, че към настоящия етап може да се направи извод, че са събрани достатъчно доказателства, които в една изключително висока степен на вероятност обосновават извод относно участието на обвиняемия в извършване на престъплението. За такова деяние в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години, глоба от 200 до 1000 лв. и лишаване от право да управлява МПС. Според съда, налице е реална опасност обвиняемият да се укрие, тъй като е чужд гражданин и няма постоянен и настоящ адрес на територията на Република България. Освен това същият работи като шофьор на международни товарни превози и е постоянно в движение, като това предполага отдалеченост от мястото му на постоянно пребиваване и би затруднило разглеждането и приключването на делото в рамките на разумни срокове.

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета по отношение на О. Г. мярка за неотклонение задържане под стража може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук