Хвърляме шаловете и балтоните, пролетта настъпва

0
С температури около 20 градуса

Това подсказва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, броени дни преди пролетта официално да „встъпи в длъжност“.

Днес ще има променлива облачност, ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад, който привечер ще отслабне. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20 градуса.

Във вторник ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне и температурите ще се повишат с още градус-два. В сряда сутринта също ще бъде слънчево, а вятърът за кратко ще стане югозападен. През втората половина от деня отново ще се ориентира от запад-северозапад, по-късно и ще се усили. През нощта срещу четвъртък от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, на отделни места са възможни слаби и краткотрайни превалявания. В четвъртък ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Ще бъде предимно слънчево, но с по-ниски дневни температури.

В първия „официален“ пролетен ден над по-голямата част от страната температурите ще бъдат от порядъка на 16-18 градуса и ще останат без промяна до края на седмицата.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук