И бл. „Теодора“ със съдбата на АОНСУ

7

bl_teodora01Това става ясно от обявление, публикувано на сайта на частните съдебни изпълнители. На него вече са обявени за публична продан 91 имота в построения от скандално известния строителен предприемач Явор Блъсков – апартаменти, паркоместа в подземната част на сградата и търговски обекти на партерния етаж. Продажбата е по иск на финансова институция, отпуснала кредит на бизнесмена, който той не обслужва. „Добрата новина“ е, че на първо време ще бъдат продадени имоти, собственост на фирмите на предприемача, за да бъдат засегнати по-малко крайни клиенти.

bl_teodora02И при този случай е използвана схемата, станала известна при скандалите с обитателите на АОНСУ, поясни частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, на когото е възложена процедурата. Част от хората чинно са си платили имотите, но те не са били прехвърлени на тяхно име от Блъсков и така „де юре“ те продължават да са собственост на фирмата му. Това пък му дава възможност да ги ипотекира срещу получаване на кредит. Така, в крайна сметка, платците се оказва че са броили парите си за имот, върху който тежи ипотека и върху който на практика те нямат никакви права. „Единственият начин да запазят имотите си, е да ги закупят повторно“, категоричен е Хаджииванов.

Опитите да се свържем с Явор Блъсков за коментар по поредния казус останаха без резултат.

 

7 КОМЕНТАРИ

  1. Разбира се значително по-трудно е да се провери какво означава закупуване „на зелено“ (в строеж), какви нотариални актове се дават и кога. Друг е върпосът до колко е манипулативен материалът, становището на г-н. Хаджииванов и в услуга но кого е. Ако знаехте всичко това щяхте да се сетите за Стефан Цанев Минчев – Селянина и Виктор Епщайн, което не прави случващото се изключение а практика. Следователно проблемът не е в предприемачите, не е и в хората закупили „на зелено“, но това е сложно за разбиране. По-добре вярвайте че едните са будали а другите тарикати. В края на пиесата влиза бирник на бял кон и прибира всичко за радост на публиката.

  2. Не ми достига акъла как копуваш имот без да вземеш натуриален акт?! Ама такива измамници имат политически „чадър“ и разбира се държавата няма как да помогне на измамените…

  3. ЧЕ ,АКО НЕ СА ПРОСТАЦИ ЩЕ ИЗБЕРАТ ЛИ МУТРАТА ДА ГИ УПРАВЛЯВА И ДА ГИ ЕБАВА, ЗАЩОТО МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА ОТ ГЕРБ ВЕЖДИЧКАТА КАЗА, ЧЕ ДА УПРАВЛЯВАШ ТРЯБВА ДА ИМАШ ТОПКИ В ГАЩИТЕ!

  4. Бе излъганите собственици не могат ли да се съберат, да си похортуват, и да го оБлъскат тоя и „де юре“ и „де факто“? Що си траете, бе, хора???

  5. Ето бе..вчера какво ви казах? Изплати си паяка, дето го подари на общината!!! Баси изметта по „високите етажи “ на тоя град! аман от заспали русенци! Будни май-няма!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук