И ДСБ ще има ново ръководство

0
Атанас Атанасов

Слабите изборни резултати ще доведат до смяна и на ръководството на ДСБ. След като председателят на „Да, България“ Христо Иванов обяви, че подава оставка, лидерът на ДСБ Атанас Атанасов каза, че свиква национално събрание за избор на човек за неговия пост.

Христо Иванов подава оставка (видео)

„Сърдечно благодаря на хората, дали своя глас за Демократична България, на кандидатите ни в листите, на доброволците и на всички активисти за всеотдайната и безкористна работа. Въпреки положените усилия резултатът ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност“, написа той.

Действията на Атанасов не са пряко подаване на оставка, тъй като неговият мандат начело на партията изтече преди месеци и изборът на нов лидер така или иначе трябваше да се случи. Слабият изборен резултат обаче може да доведе до смяна на ръководството, което в противен случай можеше да бъде избрано отново.

„В трудни моменти като този е необходимо да се прояви устойчивост и национална отговорност. Заедно с другите лидери на Демократична България сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито“, написа още Атанасов.

И Каракачанов се разделя с лидерския пост

Малко по-рано се разбра, че и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се оттегля от поста си. На последните три вота неговата партия не успя да влезе в парламента след пълен мандат в управлението заедно с ГЕРБ.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили