И теоретични шансове не останаха

0
956

С това родните национали загубиха и илюзорните теоретични шансове за класиране за еврофиналите, за които футболните началници до миналата вечер не пропускаха да ни напомнят.
Адзурите поведоха още в 6-ата минута с гол на де Роси от дузпа, отсъдена за глупаво нарушение на Минев. Мачът ще се запомни може най-много с това, тъй като италианецът се наложи 2 пъти да изпълнява наказателния удар – нещо не особено често виждано на футболния терен.
В 55-ата минута двата тима останаха с човек по-малко на терена, след като Даниеле Де Роси и Илиян Мицански получиха директни червени картони. След единоборство между двамата в центъра на терена, българският нападател настъпи своя противник, а Де Роси реагира бурно и изрита Мицански.
След успеха си Скуадра Адзура оглави група Н с 18 точки. Втори са норвежците с 16, които победиха Хърватия с 2:0. „Карираните” заемат трета позиция с 15 пункта. България е на четвърта позиция с осем точки с две над петите Азербайджан. Следващият мач на националите ни е срещу Хърватия, когато ще гостуваме в Загреб.