Учителка от „Русалка 2“ сред заболелите от COVID-19, детегледачката от ясла № 15 на лечение в болница

0

Учителка от детска градина „Русалка“ 2 е сред четирите новоустановени случаи на заболяване от COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб в Русе.

Останалите са жена от село Малко Враново и двама мъже от Русе. Възрастта им варира от 42 до 92 години. 63-годишна жена от село Малко Враново и мъж на 78 години от гр. Русе са хоспитализирани в Университетска болница „Канев“. И двамата са с бронхопневмония, както и с придружаващи сърдечно-съдови заболявания. Другите двама души – мъж на 92 години и жена на 42 години, са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация. 42-годишната жена работи като учителка в детска градина „Русалка 2“. Последното й посещение на работа е било в сряда на 23-ти септември. От страна на Регионалната здравна инспекция са предприети всички необходими мерки и понастоящем се провежда епидемиологично проучване.

Що се касае до епидемичната ситуация в Детска ясла № 15, то 58-годишната детегледачка, чиято положителна проба беше обявена вчера, е хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Под карантина са поставени осем деца и трима души от персонала, които са имали контакт с нея. Към момента три от децата са имали различни оплаквания и през вчерашния ден са им взети проби за PCR изследване за коронавирус. Резултатите им са отрицателни.

Сред добрите новини е, че 14 от 15-те заразени с COVID-19 в детска градина „Мечо Пух“ са излекувани. Оздравелите са шест деца и осем души от персонала. Под домашна карантина остава само една от учителките.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили