И русенската Спешна помощ на протест

0

Медиците от Спешна помощ в Русе се присъединиха към протеста на колегите си от Центровете за спешна медицинска помощ в София и още няколко града в страната. Недоволството им е предизвикано от въведената нова методика, по която ще получават допълнителни възнаграждения за работа в рискова среда с Covid болни.

Протестиращите в страната поискаха оставката на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. Според тях решението за промяна на методиката за оценяване на труда им при среща с Covid-19 е еднолично и е взето без допитване до социалните партньори. Те настояват за справедливо за рисковете на труда им заплащане.

„Спешна пoмoщ изнece цялaтa пaндeмия нa гъpбa cи, бяxмe в ocнoвaтa, бяxмe мнoгo нaтoвapeни, пoгpeбaxмe ĸoлeги, пoгpeбaxмe poднини, имaxмe бoлни ĸoлeги… пocтoяннo ocигypявaмe cпeшнa пoмoщ, пocтoяннo cмe нa линия“, категорични са протестиращите. Те са категорични, че протестът им не е политически и настояха и да няма деление по длъжности, а да има достойно заплащане за всички, които работят в рискова среда.

Освен решение на проблемите, свързани с коронавируса, спешните медици настояват и да се прилага законът за фалшивите сигнали.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили