Иде хладно и дъждовно време

0
Облачно време, дъжд и вятър

Още от днес температурите над страната значително ще се понижат, особено в западната половина от страната. През деня над Западна и Централна България облачността ще е значителна и на места, главно в югозападната част от страната, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.
Над Източна България на места сутринта ще има краткотрайна мъгла, но около обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса. Дневните температури ще се понижат още и максималните ще бъдат от 22 в западните райони до 29 градуса на места в Източна България.
Във вторник по-значителна облачност и краткотрайни валежи ще има в Югозападна България. Повече слънчеви часове ще има в североизточната част от страната и по Черноморието. Минималните температури ще са между 13 и 18 градуса, а максималните – между 22 и 27.
В сряда и четвъртък максималните температури ще са около 23-26 градуса за страната, но ще бъде предимно облачно, на места – с превалявания. Ново захлаждане и валежи се очакват евентуално от петък, когато температурите ще паднат с още няколко градуса.