Иде топла и безснежна Коледа

0
39

Това прогнозират метеоролозите от НИМХ при БАН. Сняг няма да има, напротив, в дните около Бъдни вечер и Коледа даже ще се затопли

Празничната седмица ще започне с предимно слънчево време, на места ще има ниски облаци и отново сутрешни мъгли. Температурите в страната ще бъдат между 8 и 14 градуса. На есенното време посред зима ще се радват най-вече в Северна България, където температурите ще са около 14 градуса в повечето места. По Черноморието ще бъде около 12 градуса, най-хладно ще бъде в Западна България около 8-10 градуса.

Във вторник- 22 декември, времето остава без промяна – слънчево над цялата страна, с минимални температури между 0 и 3 градуса, а максималните ще са около 15 градуса, над западните райони от страната ще бъде отново по-хладно – около 8-10 градуса.

В сряда – 23 декември, още малко ще се затопли, а в Северна България на места термометрите може и да ударят 17 градуса, в Южна България температурите ще са около 15 градуса, в западните райони между 9 и 12 градуса.

В четвъртък – 24 декември, времето остава необичайно слънчево и топло за края на декември, с температури през деня около 15 градуса в цялата страна, отново малко по-хладно ще бъде в западните райони – от 9 до 12 градуса.

В петък – навръх Коледа, на много места ще се заоблачи, а температурите ще паднат с няколко градуса. Минималните ще бъдат около минус 1 градуса, а максималните от 5 градуса в североизточните райони, до около 12 градуса в южните райони и по Черноморието.

На 26 декември – събота – температурите остават малко по-ниски около 7 – 9 градуса, а облаците още ще се сгъстяват в северните райони.

В неделя – 27 декември, ще има и слънце, и облаци, като температурите ще останат без промяна – до около 9 градуса.