Има ли сделка между Борисов и неговите рекетьори?

0
208
„Измина месец от последните аудиозаписи и видеа от покоите на Борисов, които окончателно ни убедиха: Изпълнителната власт е обсебена от възможно най-неподходящия човек – СИК-аджия с език на каруцар и морал на гангстер!
След такива срамни разкрития изходът е един – прокурорска намеса и оставка на премиера.“
 Това пише в личния си Фейсбук журналистът и политически коментатор, доктор по международно право Велизар Енчев, по повод последните актуални събития в страната.
В поста си той пише още:
„Но понеже имаме бутафорна държава със статут на бандустан, обитаван от поданици и облъчван от купени медии, шкафчето с пачки и златни кюлчета бе обявено за компромат, а Борисов произведен в невинна жертва.
Защо така внезапно спряха убийствените за премиера снимки, видеа и аудиозаписи?
Ето една вероятна хипотеза:
Записите спряха, защото целта на активното мероприятие срещу Борисов не е детронирането му от властта. Главната цел на кампанията е обектът й да бъде рекетиран и жертвата да плати на изнудвача – не милион, а стотици милиони.
Парите за откупа са налице – заем след заем от чужбина, евромилиарди за пандемията, черната каса на властта, захранвана от рекетирания бизнес.
Може пък плащането да е с вътрешна концесия за 30 години или гигантска външна сделка – дали за оръжие, дали за газ, дали за АЕЦ…
Изобщо не е изключено Борисов да е получил препоръчано писмо от неизвестен подател. И то да съдържа нови, ужасяващи за него видеозаписи със заплашителни послания. Едно от които звучи така: Ти си ни в ръцете и можем да те унищожим политически! А защо не и физически, след като те снимаме в спящо състояние…
Логиката на рекета боде очите ни: Ако собственикът на записите искаше главата на Борисов, падане на правителството и предсрочни избори, той щеше да пусне още уличаващи записи. Защото шпиониралите в Боянската резиденция не са вършали еднократно и куфарът им с касети, флашки и дискове вероятно е добре зареден.
Но тъй като целта на изнудването не е политическа, а търговска, изтичането на записи секна.
Май сделката е договорена.
Или поне така изглежда.“
 Велизар Енчев, Фейсбук