„Имате ли мъртвец за продан?“ на русенска сцена

1
1566

Постановката е на Кристиан Йоан, а в ролите се превъплъщаватРалица Константинова, Любомир Кънев, Иван Самоковлиев, Косьо Станев, Мариана Крумова, Алекcандър Узунов, Яна Стефанова – Хернани, Мартин Пенчев.
Началото на спектакъла, който ще бъде в зала „Слави Шкаров“ на Доходното здание е в 19 ч. Преди това, от 17 ч. в з. „Константин Димчев“ любителите на театъра могат да видят авторския спектакъл на Орлин Дяков„46 крачки”, реализиран от театър „Тудор Виану” – Гюргево. Двата спектакъла са част от българо-румънски театрален проект „ДУНАВСКИ МОСТОВЕ”, осъществен между гюргевския и русенския театър с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух”.
Мирча Йонеску определя творбата си като черна и на места политическа комедия”, в която сатирично-гротескно, а на доста места – и абсурдно, се осмиват съвременните нрави в обществото ни, в което всичко може да бъде продадено, дори и един мъртвец. Румънският драматург с пълен гневен глас извиква в своята черна комедия, че жаждата за слава и пари в съвременния свят е достигнала своя върховен апогей.

1 коментар

  1. Заглавието на „постановката“ е отвратително,отблъскващо и за нищо на света не бих я посетил,независимо от съдържанието и изпълнението и!