Инициативният комитет на Панов се извини за кандидатурата му

0
Лозан Панов, Снимка: БГНЕС

Членове на инициативния комитет за издигането на кандидатурата на съдията Лозан Панов за президент се извиниха за номинацията му. Той бе подкрепен от „Демократична България“, но събра много малка подкрепа.

„С убеждението, че издигаме доказал се във времето боец за правосъдие, управленец, достигнал кариерния си връх в съдебната власт, готов да бъде държавник на още по-високо равнище. Проведената от Панов и екипа му кампания ми показа, че съм сгрешил. Не бях част от този екип, като това се отнася до почти целия инициативен комитет, може би с изключение на един-двама души от него“, написа в блога си адвокат Емил Георгиев, който е едно от лицата на инициатива „Правосъдия за всеки“. Това движение бе в основата на инициативния комитет на Панов.

Кампанията на кандидат-президента бе вяла, а самият той успя да предизвика доста бурни реакции с някои от изказванията си. Едно от тях бе, че президентът Румен Радев е трябвало да опита да направи правителство с участието на ГЕРБ и ДПС. Георгиев казва, че от инициативния комитет поискали обяснения, но им бил отговорено, че щабът му има оперативна самостоятелност.

В същия дух се изказа и Пепи Кънчев, друг член на инициативния комитет.

„Беше ни обяснено, че посланията сам ще си ги готви, че посещенията в страната ще ги прави заедно с местни представители на ДБ, че ще разчита основно на своята ПР-ка (Ивет Добромирова). Разбрахме, че предизборен щаб няма да има, а ИК бе предсрочно освободен. Добре, че това се случи в самото начало на кампанията. Тогава това донесе разочарование, че с такъв ИК наистина имаше надежда да се стигне до балотаж, но и облекчение, че изведнъж се върнахме към обикновения ни начин на живот. Цялата кампания, която видяхме беше изцяло организирана, проведена и изговорена от самия кандидат без участието и помощта на ИК“, написа той във фейсбук.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили