Иновативен урок по информационни технологии в ОУ „Любен Каравелов”

0
582
Иновативен урок по информационни технологии

Иновативен урок по информационни технологии демонстрираха днес в ОУ „Любен Каравелов” – Русе. Инициативата е част от честванията, посветени на патронния празник на училището и се реализира по Националната програма „Иновации в действие”. На открития урок беше показано как изглежда една виртуална класна стая и как се работи в облачното пространство. Гости на инициативата бяха ученици и учители от едно иновативно и едно неиновативно училище. Това са съответно ОУ „Св. Климент Охридски” – Бургас и ОУ „Васил Априлов” – Варна.

По време на открития урок на VII „а” клас беше показано как независимо от мястото и времето, учениците могат да участват в учебния процес. Часът премина успоредно в две учебни стаи, с видеоконферентна връзка. Иновацията дава възможност дори и на отсъстващите ученици да участват в часа.  Учениците в двата кабинета работиха  заедно върху общ, споделен в училищния облак документ. Окончателният резултат от съвместната им работа бе презентация, която беше показана на гостите.

ОУ „Л.Каравелов” е със статут на иновативно училище от 2017 г. Иновацията е въвеждането на облак технологиите в образователния процес.