Интересни дейности за по-силна връзка между баща и син

0

Дори и децата да прекарват много време с родителите си, наслаждавайки се на различни активности, приключенията, прекарани насаме с бащата, са незаменими. Поради това е препоръчително да се подбират подобни моменти, които ще помогнат за изграждането на по-силна връзка с мъничето, което ще види в бащата един надежден приятел, но и истински пример.

 

Ето какво можете да правите с малкото си момче, за да заздравите тази скъпоценна връзка между баща и син:

  1. Отидете заедно на къмпинг. Всяко дете мечтае да прекара една нощ сред природата с баща си, за да изследва света и да се научи как се пали лагерен огън. Бъдете сигурни, че носите удобни обувки и памучни тениски. Във Fashion Days можете да откриете множество подходящи модели.
  2. Насладете се на барбекю. Момчето ви със сигурност ще се радва да нацепите заедно дървата за огъня, а след това и да го запалите. Предимството е, че и двамата можете да опитате домашно приготвените лакомства, които ще бъдат много по-вкусни именно по тази причина.
  3. Отидете на риба. Момчето ще се чувства прекрасно да прекара деня заедно с баща си, държейки въдица в ръка. И със сигурност ще бъде много горд от своя улов. Всяка една хваната риба ще бъде победа за него, но и съвсем ново преживяване.
  4. Поиграйте футбол. Тази активност може да бъде осъществявана още от първите години на момчето. Така ще тренирате заедно и ще се забавлявате, а вие ще можете да му покажете как се рита топката. Кой знае, може би това е началото на една нова страст за него или дори бъдеща кариера? Изберете правилната екипировка за целта. Например, чифт кецове от Fashion Days, които са удобни и сигурни.
  5. Творете заедно с LEGO. След като построите модела, съгласно инструкциите, използвайте частите, за да направите изцяло собствен проект. Вие ще релаксирате след дълъг ден на предизвикателства, а малкият герой ще развие въображението си.
  6. Поправяйте заедно счупените неща из вкъщи. Без значение възрастта на детето, той ще се радва да бъде верен помощник на баща си. В самия край момчето ще се чувства изключително доволно, а вие ще се превърнете в перфектен отбор.
  7. Преминете трудна мисия в любимата си видео игра. Знаем, че децата не бива да прекарват твърде много време пред телевизор или компютър, но както знаем, те обожават игрите. От време на време, вие също можете да се включвате в гейминг изживяването, играейки заедно във виртуалния свят.
  8. Постройте къщичка за птици, лодка или стойка за цветя. Включете сина си във всякакви дейности от типа “Направи си сам”. Така той ще се научи как се използват инструментите.
  9. Образовайте го на тема автомобили. Както знаем, почти всички момчета се интересуват от коли. Посещавайте авто изложения, гледайте авто предавания заедно или го взимайте със себе си в сервиза. Ако синът ви има играчки с дистанционно управление, можете да се състезавате.
  10. Разкрийте му своите любими неща от детството и своите преживявания. Това ще му помогне да ви опознае по-добре. Кой знае, може би някой ден и той ще опита нещо подобно! Каквито и активности да изберете заедно, бъдете с него и му давайте вниманието си, без значение колко заети сте. Годините си минават, а накрая тези спомени наистина ще значат много.
Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук