Интернет магазин изпрати злато вместо златен бански

0
128
Интернет магазин изпрати злато вместо златен бански

Жител на френския град Ван Жюльен Шаньо останал много изненадан, когато очакваната пратка за съпругата му се оказала злато вместо златен бански костюм. Интернет магазинът  бил изпратил злато и златни монети, като цената на „подаръка“ била близо 20 000 евро, пише Le Point.

27-годишният Жюльен Шаньо споделя, че останал озадачен от тежестта на пратката, която трябвало да бъде около 700 грама. Но пакетът значително надвишавал тази на банския костюм. Отворил го, а вътре имало монети от началото на 1900 г. и малки слитъци по 20 и 50 грама злато.

Когато прочел данните, погрешният получател открил, че не е неговото име, а адресът се намирал на няколко километра от дома му. Французинът се опитал да върне пакета лично, но човекът не бил в дома си. Тогава Шаньо отнесъл пратката в полицията, на която поверил ценната стока.

В крайна сметка той успял да намери истинския получател, обяснил му, какво се е случило и го поканил да отиде в полицейското управление, за да си вземе златото. За Жюльен Шаньо обаче чакането продължава, защото банският костюм още не е пристигнал.