Иранецът, изправил на крака болницата в Исперих, е отстранен, нямал гражданство

0
Снимка: бТВ

Иранецът д-р Абдулах Заргар е отстранен от поста си на директор на болницата в Исперих, защото няма българско гражданство. Въпреки че от 8 години ръководи лечебното заведение, той вече не може да е управител. Причината – промяна в закон, според която шефовете на болници задължително трябва да са български граждани.

Д-р Заргар е начело на болницата от 8 години. През този период е изцяло ремонтирано едното крило на болницата и закупена нова апаратура. Той е известен сред хората в региона. Много от тях твърдят, че ситуацията коренно се е променила към по-добро откакто той е поел болницата.

Д-р Заргар е поел болница в тежко състояние, обясни областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. През това време не е имало други желаещи да заемат поста.

Иракският лекар се е опитал да получи гражданство през 2015 г., но процедурата е била неуспешна, каза Хюсмен. През миналата година е започнала нова, а в края на януари предложение за даване на гражданство е внесъл и здравният министър. Въпреки това с решение на местния общински съвет той е отстранен от поста.

„Усещам се както у дома и искам да съм полезен“, заяви Заргар. Той твърди, че е не е задължително да е управител, за да помага на болницата в Исперих.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили