Искат 17 г. затвор за нападателя на Доган

2
935

За такава присъда настоява прокуратурата. Обвинението продължава да настоява, че Октай е целял да убие Доган, въпреки че експертизи по делото показаха как това не може да стане с газов пистолет, освен ако не се стреля от упор от непосредствена близост. Прокуратурата твърди, че Енимехмедов нарочно се е приближавал възможно най-близко до Доган, за да може изстрелът да бъде фатален, но по независещи от нападателя причини пистолетът е засякъл 3 пъти.

Нападението беше извършено през януари миналата година по време на национална конференция на партията. След като оръжието засече, Енимехмедов беше неутрализиран и после пребит от делегатите на форума.

2 КОМЕНТАРИ

  1. А развилнелия се турски башибозук,дето го преби, кой ще го съди и кога? Пуснете момчето,целта му не е била да убива хидроинженера от Пчеларово,Добричка област!

  2. Ето един Български герой,аз съм за кампания за освобождаванете му и награждаване с …каквото реши народа.Такива хора са нужни на БГ в този момент,а те,някой ще го съдят.Самия Доган се оттегли и не иска да го съди.И съд за побойниците на манежа в парламента.