Искат 22,5 години затвор за Георги Семерджиев.

0

22,5 години затвор за Георги Семерджиев поиска в пледоарията си прокурорът по делото Чавдар Железчев.

Той акцентира върху това, че Семерджиев е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на двама души. Това е станало докато той е бил неправоспособен шофьор, движил се е с висока скорост и е употребил маетамфетамин, след това е избягал от местопроизшествието, без да опита да окаже помощ.

Събраните доказателства водят до извода, че Семерджиев е автор и на петте престъпления, за които е даден на съд, допълниха от държавното обвинение. В периода от 2009 г. до 2022 г. има издадени шест фиша, а от 2008 г. до 2022 г. 48 акта.

Заради всички тези факти прокуратурата поиска завишаване на наказанието, предвидено в закона с една втора.

В момента пледират адвокатите на семействата, чиито деца загинаха при инцидента.

Катастрофата стана през юли миналата година на бул. „Черни връх“ в София. Според експертизите по делото Семерджиев е шофирал с над 160 км/час. Пълният спирачен път при тази скорост е над 190 метра, посочиха експертите в съдебна зала. От съдебнопсихиатрична експертиза стана известно, че при разговор с психиатър Семерджиев споделил, че е употребявал от време на време амфетамин, метамфетамин и други вещества, както и че може би е взел метамфетамин от пет до седем дни преди задържането му.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук