Искат имунитета на депутат от ДПС за пране на пари

0
Прокуратурата подкрепя

Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му, обвиненията се отнасят за пране на пари, финансови престъпления и най-общо са свързани с незаконни трансфери на голямо количество средства с неизяснен произход.

По делото срещу Цветан Цветанов, за отказа му да разпореди подслушване на бившия началник на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, Цацаров заяви пред журналисти, че до 15-20 дни обвинителният акт ще бъде внесен в съда.

По разследването срещу лидера на БСП Сергей Станишев за загубени секретни доклади Цацаров очаква доклада от СГП. Той посочи, че прокурорите го внасят четири пъти с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, както предвижда Наказателният кодекс. Не мисля, че прокуратурата не може да формулира едно предложение за налагане на глоба четири пъти, а ако бъде върнато пети път, ще трябва да си поставим много въпроси, каза главният прокурор.

Сотир Цацаров съобщи още, че по отношение на развитието на случая с бюлетините от Костинброд експертизата е готова и по-късно днес ще бъдат оповестени окончателните резултати.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук