Рангелов изчаква с оставката, чака документите от ДНСК

2

Това заяви пред „Русе нюз” главния архитект Симеон Рангелов, когото тази сутрин открихме на работното си място. Той коментира, че разбрал от медиите за исканата му от кмета Пламен Стоилов оставка. Градоначалникъг бе категоричен, че не е нормално да се издава едно разрешение за строеж на обекта, а малко след като той е готов,  да бъде задължаван от РДНСК да издаде заповед за премахване заради нарушения. Заключението на инспекторите на държавния строителен контрол, които са били сезирани от прокуратурата, е че изграденото заведение не е преместваем обект, както се води от главния архитект Рангелов. От РДНСК са поискали премахване както на заведението, така и на изградената тента. Тяхното становище обаче можело да се обжалва в съда, като Стоилов не изключи да има съдебен процес по въпроса. Факт обаче бил, че около строежа и издадените документи се заформял грандиозен скандал.

Стоилов вече е свикал и дисциплинарен съвет, който до няколко дни ще реши дали е редно Рангелов да бъде уволнен дисциплинарно заради уронения престиж на Общината като институция.

Към момента бил спрян и строежът на детската площадка, която трябва да бъде изградена на метри от заведението срещу комплекс „Космополитън”. Заповедта за това била лично на кмета заради нарушение на процедурата.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. Този архитект съсипа града! Много строителни недоразумения станаха по негово време! Най-голям грях има за съсипаните улици „Янтра“,“Студентска“,“Александровска“ и къде ли още не! Да си ходи!

  2. Е то е пределно ясно, че е бушон и му е време. Цялото управление на Русе получава заповеди от някъде :). А и се съмнявам, че ще премахнат заведението колкото и незаконно да е то.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук