Искат имунитета на депутат от ДПС за търговия с влияние

0

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в парламента искане да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител Димитър Аврамов от ДПС.

Това съобщи председателят на Народното събрание Вежди Рашидов в пленарна зала. В съобщение на пресцентъра на прокуратурата се припомня, че на 17 октомври т.г. Софийският градски съд е спрял наказателното производство срещу народния представител поради придобиване на депутатски имунитет. Аврамов е подсъдим за търговия с влияние.

Продължаването на наказателното преследване срещу народния представител е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Димитър Аврамов, посочват от прокуратурата.

През 2012 година, тогава като депутат от ГЕРБ, Аврамов беше обвинен, че е поискал от бизнесмена Светослав Илчовски 220 хиляди лева (и приел сумата от 100 000 лева), и право на ползване на земеделски земи, за да упражни противозаконно влияние над длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана и началника на РУП-МВР в Монтана.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук