Искат постоянен арест за триото, отвлякло и пребило русенец

0
753
Върховен прокурор

Окръжна прокуратура – Русе внесе за разглеждане в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на трима обвиняеми за отвличане на 35-годишен русенец.

Обвинението срещу А.  Я. – на 28 години, И.  Й. – на 26 години и П. П. – на 28 години, и тримата от Русе, е за престъпление по чл. 142, ал. 2 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 7 до 15 години.

Тримата са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор до довеждането им пред съда.

По делото са извършени огледи, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели и са назначени експертизи. Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе.

Както ТВН вече информира, на 31.01.2020 г. тримата извели 35-годишния мъж от работното му място, като го заплашили и употребили сила. Качили го в лек автомобил и принудили негов приятел да ги откара на посочено от тях място. Там мъжът е бил изведен от колата и му е бил нанесен побой, при който е получил фрактури на лицето. По-късно двама от биячите опитали да напуснат страната през Дунав мост.