Искрен Веселинов: “Обединени патриоти” може да се яви заедно на евроизборите

0
170
Оставката не ме изненадва

Коалиция “Обединени патриоти” може да се яви заедно на предстоящите избори за европейски парламент.

Тази позиция застъпи русенският депутат от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов. Той твърди, че трябва да се запази максимално широко обединение на патриотичните сили. Според него, различията в коалицията между биха ВМРО, НФСБ и Атака биха могли да бъдат преодолени  и да се излезе с обща листа на предстоящите евроизбори.

Веселинов, който е заместник-председател на ВМРО и заместник-председател на парламентарната група на „патриотите“, изказа мнение, че първите дни от новата година ще бъдат важни в това отношение, защото трябва да се събере Съветът на коалиция “Обединени патриоти” и да бъде поставен въпросът за явяването на изборите за Европейски парламент.

“Трябва да се търси разпознаваем и одобряван човек за водач на листата, който да покаже, че българският патриотизъм има енергия”, каза Веселинов.

Според него двама евродепутати е напълно постижим резултат за сега съществуващата коалиция.

Веселинов коментира и изказване на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, като заяви, че “ДПС може да са патриоти, но не са български патриоти, а турски патриоти”. По думите му това се видяло и при гласуването на закона за вероизповеданията в парламента.