Искрен Веселинов: Трябва да се формира сериозен блок в противовес на русофилския и прозападния

0
Строежа на магистралата Русе – Велико Търново

„България има нужда от широко обединение на формации, които не се намират под зависимост на някой чужд геополитически вектор.“

Това заяви в интервю за БНР Искрен Веселинов, един от тримата съпредседатели на ВМРО. По думите му трябва да се направи „алтернатива за България, която да има сериозна роля в бъдещия парламент“, тъй като, по думите му, в последния парламент е имало мнозинства мнозинства, които са били пряко против българските интереси. Той открои като водещи точки за обединение още икономическия патриотизъм и демографската катастрофа.

„Малкото останали формации, които не са зависими от чужди посолства, би следвало да си подадат ръка и да формират сериозен блок в противовес на другите два блока – русофилския и прозападния“, подчерта Веселинов.

По думите му последното Народно събрание е показало „пълна липса на зачитане на националния суверенитет и отстояване на националните интереси“.

„Имахме мнозинства, понякога конституционни, които бяха пряко против българските интереси, какъвто беше случаят с решението за преговорите за РСМ“, каза още съпредседателят на ВМРО.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук