Истината за наркотиците от първо лице – бивша наркозависима разказва за борбата си с дрогата

0
463
Бивша наркозависима

Информационна среща – дискусия на тема „Разговор от първо лице“ с бившата наркозависима Светла Иванова ще се проведе в Разград утре.

Това съобщават от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно- информационният център в лудогорския град. Срещата ще се проведе на 29 ноември в 17:00 часа в кафе „Зайо Байо“ в Разград.

Почти 30 години Светла Иванова е била зависима от дрогата. Вече като бивша зависима от наркотичните вещества, тя решава да посвети живота си на каузата да предпази колкото се може повече деца, за да не посягат към психоактивни вещества Основател е на „На лице сме“ – проект за комбинирана превенция на употребата на психоактивни вещества.

Целта на проекта е да достигне до повече хора и да постигне промяна в отношението към употребата на психоактивни вещества, да развие емоционална интелигентност и социални умения в подрастващите. Да стимулира правилния избор какви искаме да сме и защо го искаме. Има много начини да сме успели и харесвани, но употребата на наркотици не е един от тях. Употребата на психоактивни вещества не води до нищо добро, нито за самите нас, нито за околните. Едно от лошите качества на наркотиците при тяхната употреба е това, че ни кара да се чувстваме неадекватни. Това води до вземането на грешни решения, решаващи собствения ни живот.

Употребата на подобни вещества не ни прави велики, както повечето употребяващи изпитват това усещане, прави ни слаби и уязвими, категорична е Светла Иванова.