Ивайло Петков се оттегля от поста, става футболен агент

0
70
Ивайло Петков се оттегля

Ивайло Петков се оттегля от поста изпълнителен директор във футболен клуб „Дунав“. Това стана ясно на първата тренировка на отбора за новия сезон 2018/2019 в Първа Професионална лига, която се проведе на клубната база в квартал „Здравец“. Петков все пак остава член на Управителния съвет на клуба и ще помага с каквото може, но ще се концентрира и върху личните си бизнес дела.

Официалната информация е, че Петков се отдава на професията футболен агент. Бившият национал се изявяваше като мениджър и след края на активната си кариера и използваше солидните контакти, които изгради по време престоя си в Турция и Русия, където игра с успех.

Според президента на клуба д-р Симеон Симеонов, засега няма да се назначава нов човек на позицията на Петков. „Клубове като „Дунав“ могат да оцелеят само, ако стадионите им са пълни. А това се постига със зрелищна игра, с много желание и резултати на терена. В клуба има финансов ресурс, но бюджетът до края на сезона все още не е обезпечен“, допълни д-р Симеонов.