Изборният ден в Русе започна и протича нормално

0
154
8.5% е избирателната активност до момента

Изборният ден в Русе започна и протича нормално, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Мирослава Маркова. Секциите са отворили точно в 7.00 часа. Имало е само две замени на членове на секционни комисии, които не са се явили. До момента няма сигнали за нарушения на изборния процес.

Избирателите в Русенско ще упражнят своето право на глас в 336 секции, уточни г-жа Маркова.  218 от тях са в Община Русе. Има три подвижни и осем допълнителни.

В 95 секции ще има възможност и за машинно гласуване. 65 от тях са в община Русе. Към този момент няма информация за проблеми с електронното гласуване.

На уеб сайта на Централната избирателна комисия, както и на интернет страницата на Районната избирателна комисия всеки гражданин може да провери в коя секция ще гласува и съответно дали в нея ще има опция за машинно гласуване.

13 партии, 8 коалиции и 6-ма независими кандидати мерят сили на изборите за Европейски парламент днес. По данни на Централната избирателна комисия мераклиите да седнат на депутатски стол в Брюксел са общо 318 души, като те ще се борят за 17 места, колкото са отредени на страната ни.