Избраха изпълнител за ремонта на Дунав мост, предложилият най-ниска оферта – отстранен

0

ДЗЗД „Дунав мост“ е избрано за изпълнител за основния ремонт на „Дунав мост“ при Русе, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

В дружеството участват „ГБС – Инфраструктурно строителство“ и „Пътинженеринг“. Ремонтът ще бъде извършен срещу над 37.3 млн. лв. без ДДС. Ценовото предложение на консорциума надвишава прогнозната стойност с малко над 16.5 млн. лв.

Индикативната стойност на търга, който бе обявен в края на август, бе малко над 20.8 млн. лв. без ДДС. Още в документацията обаче бе записано, че тя не е пределна, т.е. може да бъде надскочена.

Решението за избор на изпълнител е подписано на 15 ноември от председателя на АПИ Ясен Йорданов. На първо място е класиран ДЗЗД „Дунав мост“, на второ – ДЗЗД „Данубиус“, въпреки че предложената оферта надскача прогнозната стойност на поръчката с над 50%.

Консорциумът, подал най-ниската оферта – ДЗЗД „ПБ Дунав мост 2023“ – е отстранен от състезанието, тъй като Комисията не е приела обосновката му за видимо по-благоприятната цена спрямо останалите две оферти

Основният ремонт на съоръжението е предвидено да продължи 730 календарни дни, или точно 2 години. Дейностите се финансират от бюджета на АПИ. Гаранционният срок на ремонта е 6 години.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук