Избраха Мая Манолова за обществен защитник, организират протест срещу избора

0
1038

Това решиха депутатите след тайно гласуване в парламента. Тя бе избрана със 129 гласа. Общо гласувалите народни представители са 223. От тях 82 са подкрепили другия кандидат Константин Пенчев, а 12 са невалидните бюлетини.

Пред депутатите Мая Манолова благодари на всички, които са я подкрепиха и подчерта, че парламентът ще ѝ липсва. Тя ще встъпи в длъжност на 20 октомври за 5-годишен мандат.

Кандидатурата на Манолова бе издигната от БСП, докато Реформаторският блок номинира настоящия омбудсман Константин Пенчев за поста.

След като станаха ясни резултатите от изора във Фейсбук започна организация за протест срещу избора. Той ще бъде довечера пред парламента. Към 14,30 ч. заявилите, че ще отидат бяха 1200.

“Какъв абсурд само! Мая Манолова, която беше главно действащо лице в аферата Костинброд е подкрепена от ГЕРБ. Същата Мая Манолова, която правеше съвместни митинги с Атака и упорито гласува против съдебната реформа, е харесвана и хвалена от депутати на РБ. Как подобен човек се вписва в “европейското развитие на България” и във формата на поста, който й беше подарен? Ами защо не върнете обратно и Пеевски за шеф на ДАНС?”, пишат организаторите.