Избраха новата „Мис Вселена“

0
87
Избраха новата „Мис Вселена“

На конкурса за красота в тайландската столица Банкок короноваха новата „Мис Вселена“, предаде Deutsche Presse-Agentur. Това е 24-годишната филипинка от австралийски произход Катриона Грей, която е телевизионна водеща, певица и манекенка и е преподавала на деца в неравностойно положение в предградията на Манила, където според нея е научила най-важния урок в живота си – да бъде благодарна и да се стреми към красота.

Втора след Грей се класира 24-годишната Тамарин Грийн от Южна Африка, а трета – Стефани Гутиерес от Венецуела. На тазгодишното му издание за първи път участва и транссексуална претендентка – представителката на Испания Анхела Понсе.

По време на конкурса на публиката бяха показани видеоклипове с междинните етапи на съревнованието. Най-накрая бе дефилирането по бански костюми и във вечерни тоалети. На финала на всяка от претендентките беше зададен въпрос, който трябваше да повлияе на окончателното решение на журито.

67-ият конкурс „Мис Вселена“ се състоя за трети път в Тайланд, който за последно бе домакин на състезанието през 2005 г.