Изчезна самолетът с Емилиано Сала – рекордния трансфер на „Кардиф“

0
Изчезна самолетът с Емилиано Сала – рекордния трансфер на „Кардиф“

Самолет, пътуващ от Нант към Кардиф, е изчезнал от радарите на въздушното движение в Англия. На борда на летателния апарат е бил новото попълнение на „Кардиф“ Емилиано Сала.

28-годишният аржентинец премина в тима от Висшата лига в събота, като за правата му бяха платени 15 млн. паунда на Нант. Това е рекордна сума за входящ трансфер на скромния тим от Уелс.

Аеропланът внезапно е изчезнал от радарите около 23:30 часа българско време в понеделник вечерта. Последното му засечено местоположение е било около малкия остров Гърнси.

По последни информации, на борда на самолета е имало трима души – пилотът, Сала и негов придружител.

Нападателят се прибра вчера в Нант, за да се сбогува с вече бившите съотборници, да си вземе вещите и е бързал да се прибере в Кардиф, за да се включи в тренировката на тима във вторник сутрин.

Веднага след изчезването на самолета, бреговите охрани на Франция и Великобритания са започнали спасителна операция, която обаче е била спряна заради лошите атмосферни условия.

Днес тя е подновена и в нея се включиха 5 самолета и две лодки. Обходена е площ от 1000 кв. метра, но от предполагаемия инцидент няма и следа. Властите изразиха мнение, че е малко вероятно някой да издържи повече от един час в студената вода.

“Не очакваме да намерим някой жив. Не мисля, че от бреговата охрана очакват нещо по-различно. Просто не знаем как самолетът е изчезнал”, коментира Джон Фицджералд, ръководител на акцията по издирването летателния апарат.

Емилиано Сала вкара 12 гола в 19 мача за Нант до момента през сезона.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили