Издигнаха ген. Коджейков за шеф на НСО

0
Тодор Коджейков
Тодор Коджейков

Това съобщиха от пресцентъра на президентството. Със свои укази от 26 април 2013 г. президентът Росен Плевнелиев е освободил генерал Тодор Коджейков от длъжността заместник-началник на Националната служба за охрана и го е назначил за началник на Службата.

Кариерата на ген. Тодор Коджейков в НСО започва на далечния 30 юли 1993 г. Тогава бившият национален състезател и майстор на спорта по академично гребане е назначен като оперативен работник, а малко по-късно е включен в екипа за охрана на първия демократично избран президент д-р Желю Желев. Заради добрата му работа остава като гард и на следващия държавен глава Петър Стоянов.

Когато синият стопанин на “Дондуков” 2 предава властта на Георги Първанов, Коджейков е преместен в сектор “Делегации и гости”. Където трупа опит и се среща с едни от най-известните ВИП персони в света. Сред тях са президентът на Русия Владимир Путин, испанският крал Хуан Карлос и покойният вече папа Йоан-Павел Втори. Малцина знаят, че по време на визитата на светия отец в България Коджейков е единственият гард от нашата охрана, който пътува с него в папамобила му. Въпреки това той винаги е казвал, че кое е охраняваното лице, няма никакво значение – работата е същата.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук