Издирван рецидивист преби и ограби възрастна жена

0

Рецидивист с 16 присъди е арестуван за нападение срещу 80-годишна жена в шуменското село Тодор Икономово. Престъплението е извършено след полунощ на 24 септември Възрастната жена чула шум и станала да провери какво се случва. Видяла мъж с маска, взела малка брадвичка, за да се защити. Нападателят й я отнел и й нанесъл няколко удара.

След това взел 200 лв. и златни накити от къщата й и си тръгнал. Пострадалата повикала свои съседи на помощ. На място пристигнал и медицински екип, който я откарал в болницата. Там били установени счупвания на крак и ръка.

Заподозреният е заловен бързо – три часа след нападението. След проверка е установено, че 44-годишният мъж се издирва от август. Срещу него имало внесено дело за кражба, извършено в Провадия. Засега не е ясно защо не е бил издирен повече от месец.

Иначе разследващите твърдят, че са добре запознати с предишните му деяния.

„Той е добре известен на органите на реда, осъждан е многократно за кражби, като три пъти е лишаван от свобода за различни периоди от време. В него били намерени 50 лева, за които се установило по категоричен начин, че са част от инкриминираните пари“, пише в съобщението на прокуратурата.